TEKİRDAĞ / ERGENE - ERGENE İLKOKULU

May

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Nur ORUÇ ÇİÇEK 4.sınıf öğrencilerimize bir üst öğrenim kurumu hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

Nis

Kütüphaneler Haftası; ülkemizde 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır.

Biz de okulumuzda bu hafta içerisinde kitap okuma sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Kütüphaneler Haftamız kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda akıl ve zeka oyunları kulübü öğrencilerimiz ile mangala yarışması düzenledik.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Deprem Tatbikatı yapıldı.

Mrt

Bugün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" dediği gündür.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108.yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Ock

Okulumuzda uyguladığımız Değerler Eğitimi Projesi 1.dönem çalışmaları raporlanmış olup incelemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Ock

Okulumuzda kulüp faaliyetleri kapsamında Spor Kulübü öğrencilerine Geleneksel Sporlar hakkında tanıtım eğitimi verildi.

Ara

Okulumuzda Dünya Engelliler Günü kapsamında ana sınıfı öğrenci velilerimizin katılımı ile evde öğrencileriyle birlikte çeşitli görsel etkinlikler yapılmıştır. Pano çalışması ,hikaye okuma etkinliği gibi aktiviteler yapılmıştır.

Ara

Ergene İlkokulu ''15 Temmuz Okul Gazetesi'' Özel Sayı

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ölümünün 84.yılında saygı ve özlemle andık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

10-16 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Ana Sınıfı A ve Ana Sınıfı B şubesi öğretmen ve öğrencileri ilçemizde bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler.

Kas

2022-2023 eğitim-öğretim yılı okul aile birliğimizin organize ettiği kermes etkinliğine katkı sağlayan, destek olan tüm velilerimize, birlik üyelerine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kasım ayı Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı Bilgi Notunu aşağıdan okuyabilirsiniz.

Eyl

2022-2023 eğitim-öğretim yılı sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısında EBA'nın aktif olarak kullanılması gerektiği kararı alınmış olup sınıflarımızda EBA'dan dersler işlenmekte ve öğrencilere ödevler verilmektedir.